Blog

2 Directiva Nis

Ce este, cine îl efectuează, cum se desfășoară și cum te poți pregăti?

                Așa cum am menționat în cadrul unui alt articol, Legea NIS a impus anumitor categorii de operatori economici implementarea unei serii de cerințe tehnice și procedurale minime, cu scopul de a crește reziliența sistemelor informatice care sunt folosite în vederea furnizării unor servicii esențiale către populație în fața unor atacuri cibernetice.

Review Of The Nis Directive

1. Ce este Legea NIS?

 Legea 362/2018 privind asigurarea unui nivel comun ridicat de securitate a rețelelor și sistemelor informatice este cunoscută ca „Legea NIS”, și reprezintă o transpunere a Directivei UE nr. 2016/1148.

Dfmt Front

Direcția Fiscală a Municipiului Timișoara are atribuții privind stabilirea, constatarea, controlul, urmărirea și încasarea impozitelor și taxelor locale, astfel cum sunt acestea reglementate de Codul fiscal și Codul de procedură fiscală. Începand cu data de 20.06.2022 Direcția Fiscală a Municipiului Timișoara iși desfășură activitatea la noua adresă de sediu - Timișoara, str. Aristide Demetriade, nr.1, jud.Timis.

17 Ani

15 mai 2005 – prima zi cu acte în regula a ITPS-ului! 17 ani cu bune și cu … mai puțin bune 😊, cu proiecte memorabile, cu oameni faini și obiective îndeplinite.

Autorizare Datacenter Itps

Subiectul arhivării fizice sau electronice a fost intens dezbătut în ultimii ani, păstrarea documentelor în deplină siguranță fiind o necesitate, dar și o obligație, totodată (începând cu data de 1 ianuarie 2016  arhivarea electronică este reglementată prin lege). Nu vom discuta despre avantajele unei arhive electronice pentru că acestea sunt evidente; soluțiile moderne de arhivare permit stocarea documentelor în format digital și accesul rapid la baza de date  a companiei, iar siguranța datelor cuprinse în toate aceste documente este esențială pentru orice companie.

Anacoraa Top

(A.K.A. Performanța aplicațiilor și falia dintre programatori și sysadmini II)

Un subiect interesant pe care l-am mai dezbătut pe blog, doar că între timp au aparut  piese  noi pe tabla de șah și se simte prezența lor din ce în ce mai intensă și prin părțile noastre.
Dacă arbitrul dintre programatori și sysadmini era un așa-numit DevOps, omul răspunzator să înteleagă și yin-un și yang-ul ecosistemului, de ceva vreme de vorbește din ce în ce mai mult de containere și orchestrare.  Adică de Docker și Kubernetes (sau K8s - cum il alintă cei care evită pronunții complicate).

To Cloud Or Not To Cloud

Citesc în ultimele luni tot mai multe articole despre evoluţia spectaculoasă a serviciilor cloud, în mod evident accelerată şi de situaţia pandemică, iar impresia mea e că acest business se îndepartează tot mai mult de sfera IT, începând să fie oarecum tratat ca un business de imobiliare, în special de către investitori…

Cum Aleg Serviciul De Email 2

               Dacă știm să utilizăm instrumentul de comunicare electronic, el poate reprezenta un mod eficient de comunicare, altfel devine o frână în calea business-ului și a imaginii companiei. Funcționalitatea serviciului de e-mail este, deja, considerată implicit; la fel cum suntem obișnuiți cu accesul continuu la energie electrică , iar atunci când intervine o  întrerupere, conștientizăm importanța lui datorită impactului  semnificativ, cam la fel se întâmplă și în cazul serviciilor online care au devenit pentru mulți dintre noi o extensie a funcționalității noastre.

Digitalizare

               Pentru că au trecut câteva luni de la momentul la care România intra în stare de urgență din cauza pandemiei COVID-19, acum este un bun prilej să reflectăm asupra schimbărilor pe care ar trebui să le implementăm astfel încât în viitor să fim mai bine pregătiți pentru asemenea situații excepționale, realitatea este că niciun stat nu a fost pregătit pentru ceea ce se întâmplă.

Lucruri Gratis

               Evident, pandemia cu care ne confruntăm ne-a luat prin surprindere. Și, de această dată, nu doar pe noi. Ne revine în minte celebra expresie ”iarna nu-i ca vara”; Covid-ul nu este ca orice virus, iar viteza sa de răspândire a surprins întregul glob. Sistemul sanitar nu era pregătit pentru o astfel de provocare, banii cheltuiți cu măsurile de prevenție și protecție nu și-au arătat pe deplin utilitatea, unii medici ”au părăsit câmpul de luptă” pentru că nu li s-au asigurat măsurile de protecție necesare, iar majoritatea oamenilor au primit instrucțiuni să rămână acasă de la niște autorități mai preocupate să arate că sunt “in control” prin aplombul și atitudinea plină de importanță afișate în momentele în care anunță restricții, decât puțină empatie cu cei pe care îi reprezintă și conduc.

Subcategorii