ITPS – 17 ani

15 mai 2005 – prima zi cu acte în regula a ITPS-ului! 17 ani cu bune și cu … mai puțin bune 😊, cu proiecte memorabile, cu oameni faini și obiective îndeplinite.

L-am “luat la întrebari” pe colegul Cristi Leoveanu, co-fondator ITPS,  să aflăm cum au decurs cei 17 ani, cum au fost începuturile unei firme pionier în domeniul serviciilor IT și, mai ales, cum a ajuns de la 4 oameni  motivați de pasiunea pentru IT, la peste 25 de specialiști conduși de acceași pasiune?

Să vedem ce a ieșit:

  1. Cum ați luat hotărârea să începeți acest proiect?

Începusem deja de câțiva ani să ne certificăm pe tehnologii de server și networking, eram fașcinați de acestea și doream să facem preponderent acest gen de activități. Doar servicii mai “complicate”, fără vânzari de echipamente, instalări de PC-uri, instalat de Windows sau Office – operațiuni care erau cerute intensiv în acele momente.

  1. Cine sunt oamenii care au avut încredere în acest proiect?

În primul rând cei care s-au alăturat proiectului de la început sau imediat după: Liviu, Viki, Dan. Îți trebuia o doză de curaj să renunți la activitățile obișnuite, care erau foarte cerute și să încerci o abordare nouă, niște tehnologii “de nișă”. În al doilea rând, clienții care ne-au crezut pe cuvânt și care au fost dispuși să încerce implementarea unor tehnologii emergente, care încă nu erau bine consolidate și nu erau propovăduite de multe lume.

  1. Care este primul proiect care îți vine în minte și care erau “provocările” în 2005?

Implementarea unei structuri de Active Directory cu Domain Controllere redundante dispersate geografic, pentru un holding de turism care avea 25 locații de cazare în țară. Să poți să-ți faci rezervările online sau să-ți pui pe nota de plată de cazare consumația din restaurant erau niște operațiuni foarte avansate în acea vreme. Comunitatea tehnică în zona serviciilor IT mai sofisticate era foarte foarte mică față de zilele noastre. Aveai poate 20-30 oameni în toată țara, cu expertiză relevantă, cu care puteai schimba idei, scenarii.

  1. Dacă ar fi să descrii ITPS în 3 cuvinte, care ar fi acelea?

O companie aparte!

  1. Cum s-a dezvoltat compania în acești 17 ani?

Pasi mici, dar consecventi. N-au fost perioade foarte exuberante, dar nici n-am fost afectati de vreun recul. Cred că stabilitatea și predictibilitatea au fost niște elemente statornice de-a lungul anilor. Intenționăm să păstrăm aceeași abordare și în continuare.

Încă un an și ITPS-ul face majoratul, nu promitem să devenim mai serioși :))

Până atunci, dacă sunteți curioși, vedeți mai jos o discuție tipică intr-o companie atipică. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *