Hosting – indicatori de performanță

Da, avem o platforma de hosting prin care oferim servicii de tip cloud. Sute de alte companii din România fac asta.

Vorbim despre platforma noastră de hosting folosind termeni de genul: performanță, disponibilă, redundanță, flexibilă, securizată.

La fel fac și toate celelalte companii, sau măcar 95% dintre ele.

Totuși, noi am facut un pas, credem noi important, spre transparență, prin care noțiunea de performanță poate fi dovedită, la fel și gradul de disponibilitate.

Performanța resimțită de fiecare utilizator este influențată de fiecare din factorii de mai jos!

Dacă e ineficient, oricare din aceștia pot transmite o experienta de tipul “merge ca un melc” chiar dacă toți ceilalți factori sunt în parametrii.

Folosind platforma SPEEDTEST.NET a companiei Ookla, lider global în testarea internetului, puteti să vedeți un indicator relevant care cumulează toți cei 5 factori albaștrii mentionați mai sus. Elementele cu verde sunt și ele importante pentru experiența utilizatorilor, însă sunt irelevante pentru testele făcute folosind această platformă.

Făcând acest test puteți obține un indicator real al performanței aplicațiilor hostate pe platforma noastră. Bineînteles că valorile obținute diferă mult de conexiunile disponibile la viteze 10Gb+ pe care le citiți în descrierile serviciilor, însă aceste valori iau în calcul o multitudine de factori, nu doar strict conexiunile disponibile într-un datacenter.

Poate fi interesant de văzut cum valorile acestea diferă dacă aveți o conexiune Wireless versus Wired a laptopului, sau dacă vă conectați de acasă versus de la birou.

Important de reținut este faptul că experiența utilizatorilor în interacțiunea cu o aplicație “din cloud” depinde de mai multi factori care se pot influența reciproc. Administratori de rețele locale, furnizori de servicii internet, ingineri de datacenter și programatori, totuși trebuie “să se uite peste gard” pentru a putea optimiza aceste interacțiuni. Iar etapa de testare are o importanță deosebită în proiectele de migrare în cloud sau migrare între clouduri.

Găsiți la ITPS oameni cu experiență și vizibilitate bună, care pot verifica parametrii funcționali pentru fiecare din segmentele prezentate mai sus (vezi foto), pentru a putea identifica exact factorul care determină o încetinire a procesului. In plus, avem un serviciu de hosting de top!

Dacă aveți probleme cu performanța aplicației, găzduită intern sau extern și vă doriți un diagnostic precis, click aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *