Externalizare IT

Obtineti maxim de performanta din infrastructura IT a companiei dumneavoastra.

Astazi, organizatiile sunt obligate sa atinga obiective ambitioase in ciuda resurselor limitate si a bugetelor intr-o continua micsorare. Folosind know-how-ul dobandit de noi, puteti raspunde acestor provocari depasind orice impediment legat de infrastructura IT&C.


Etapele tranzitiei spre Managed Services

Calatoria spre managed services are trei etape distincte, fiecare dintre ele cu livrabilele specifice, cuantificate in beneficii consistente pentru organizatiile beneficiare:

Faza

Etapa

Activitate

Faza de Tranzitie

Discovery

Evaluare si take-over responsabilitati

Deployment

Suport interimar si optimizare

Faza de Continuitate

Managed Services

Suport permanent

 

In Etapa de Discovery se identifica infrastructura si se asigura accesul administrativ la componentele sistemului. Avand in vedere ca procesul de take-over nu se desfasoara ostil, nu vor fi folosite anumite abordari specifice in astfel de situatii. Finalizarea etapei de evaluare ar trebui sa se concretizeze prin:

  • Acces administrativ la intreaga infrastructura IT&C. Securizarea cailor de acces.
  • Redactarea unor topologii sumare care sa includa: conexiuni, interdependinte servicii, cai de acces
  • Obtinerea datelor de contact de la furnizorii de produse si servicii existenti, pentru a rezolva rapid eventualele probleme. Informarea acestor furnizori cu privire la modificarile aparute.

Externalizare IT - monitorizare, urmarirea incidentelor, suport tehnic

 In Etapa de Deployment se face o evaluare a riscurilor curente, corectandu-se cele mai severe. De asemenea se concep Business Case-urile care vor defini directiile de consolidare pentru IT. Se stabileste timeframe-ul pentru obiective. Se definitiveaza parametrii SLA-ului ales.

 

Externalizare IT - monitorizare, urmarirea incidentelor, suport tehnic

 

Etapa Managed Services inseamna de fapt operatiuni desfasurate in mod obisnuit. Sistemul de monitorizare este functional, SLA-ul este respectat si verificat periodic. Business-ul dumneavoastra castiga un avantaj competitiv prin utilizarea unui sistem IT flexibil, predictibil si adaptat nevoilor.

 

Externalizare IT - monitorizare, urmarirea incidentelor, suport tehnic

 

 

 

Servicii
Outsourcing Servere Virtuale Implementare Audit & Consultanta
Solutii
Virtualizare Networking Managementul Datelor Data Center Data Loss Prevention Disaster Recovery
  Partenerii ITPS