Networking

Orice infrastructura IT are nevoie de elemente de comunicatii, conectivitate si acces la resurse stabile si controlabile.
Prin experienta acumulata va putem oferi solutii potrivite necesitatilor dumneavoastra, dezvoltate de cei mai importanti furnizori de echipamente de comunicatii (Cisco, Juniper, etc).
ITPS parcurge toate etapele din ciclul de viata ale unei solutii:

 • Planificare
 • Proiectare
 • Implementare
 • Administrare / mentenanta

Oferta ITPS cuprinde consultanta si implementari orientate pe solutii complete, sau doar parti componente ale acestora.


Proiectare si implementare VPN

 • Furnizam solutii de acces pentru locatii multiple tip punct-la-punct, sau pentru utilizatori mobili, folosind accesul la internet prin retelele de telefonie mobila. Topologiile utilizate vor permite functionarea tuturor serviciilor peste conexiunile VPN, precum si monitorizarea si parametrizarea tuturor echipamentelor.

Tehnologii: DMVPN, GREoverIPSEC, SSL VPN, QoS, Cisco VPN Client


Design redundant pentru topologii datacenter

 • Pentru a asigura continuitatea conectivitatii intre diferitele echipamente din datacenter (servere, segmente de retea, rutere, firewall-uri, dispozitive de stocare si backup), se utilizeaza topologii redundante si dimensionate pentru a satisface traficul generat pe aceste segmente, si care sa tolereze defectiuni ale echipamentelor.

Tehnologii: protocoale IP, FC, FcoE, LACP-Etherchannel, DHCP_snooping, Multipath


Firewalls

 • Securizarea conexiunilor internet este un element critic, motiv pentru care recomandam utilizarea unor solutii pentru a proteja fluxurile de informatii impotriva atacurilor IT. Datorita complexitatii si diversitatii atacurilor si riscurilor de securitate, o protectie eficienta la perimetrul retelei trebuie sa acopere un spectru cat mai larg, identificand in traficul generat esantioanele specifice fiecarui tip de serviciu, si avand capacitatea sa reactioneze in functie de specificul fiecaruia. Avem experienta consistenta pe platformele Cisco firewalls (Cisco ASA) si Juniper firewalls (SSG).

Tehnologii: Packet Filters, DMZ, Application Inspection IDS / IPS, Antimalware


Switching de baza

 • In segmentele interioare de retele, trebuie sa asiguram pe langa conectivitate la resurse si izolarea traficului intre echipamentele conectate in acelasi switch. Exista mecanisme prin care putem controla accesul la retea pentru echipamentele neautorizate, si sa restrangem efectele negative pe care anumite calculatoare le-ar putea avea asupra celorlalte. Dimensionarea si topologia de conectare este esentiale pentru a permite accesarea aplicatiilor in conditii bune.

Tehnologii: VLAN's, LinkAggregation, Port-based Security, MAC-based Security


Protocoale de rutare dinamice pentru infrastructuri extinse (OSPF, EIGRP)

 • Topologiile mai complexe (mai mult de 50 locatii, aplicatii localizate in mai multe datacentere, furnizori de internet diferiti / multipli) genereaza nevoi specifice pentru a facilita exploatarea coerenta a infrastructurii VPN. Pentru a putea reactiona automat la modificari de parametrii echipamentele trebuie sa suporte protocoale dinamice de rutare.

Tehnologii: OSPF, EIGRP, BGP, RIP, HSRP, etc


Bandwidth management si traffic shaping

 • Controlul serviciilor online disponibile depind de managementul conexiunilor si modul lor de partajare. Avem in portofoliu proiecte derulate pentru companii care au reusit sa organizeze fluxurile de comunicatii pentru mii de utilizatori, asigurand in acelasi timp continuitate si uptime pentru servicii de baza (email, streaming video, http). Prioritizarile in functie de continut sau utilizator sunt unele dintre cele mai solicitate optiuni de configurare.

Tehnologii: QoS, HTB, Squid, CBQ, WRED, WFQ, CAR


Conexiuni redundante la internet

 • Pentru locatiile critice, folosirea conexiunilor multiple la internet, pentru a permite disponibilitatea aplicatiilor gazduite, este esentiala. Exista o multitudine de mecanisme prin care se poate ajunge la acest obiectiv, insa observand specificul fiecarei situatii in parte putem alege cea mai potrivita varianta. Functionarea serviciilor publice in cazul trecerii pe alta conexiune este elementul esential pentru care se aleg astfel de solutii. Balansarile se pot face automat in functie de tipul de trafic, sau dinamic, fara anumite configuratii statice.

Tehnologii: BGP, LoadBalancing, FailOver, HSRP, NHRP


 

 


Servicii
Outsourcing Servere Virtuale Implementare Audit & Consultanta
Solutii
Virtualizare Networking Managementul Datelor Data Center Data Loss Prevention Disaster Recovery
  Partenerii ITPS