Disaster Recovery

''Polita CASCO'' pentru Infrastructura Informationala din organizatie

Orice organizatie cauta metode prin care sa poata supravietui unui eveniment dezastruos pentru Infrastructura IT. Desi este un element bine cunoscut si verificat de majoritatea auditorilor, inclus in standardele ISO, mai putin de 50% din companiile existente in lume au un plan de continuitate a afacerii in caz de dezastru. Chiar dintre companiile care au un astfel de plan, 43% nu il testeaza anual.


Potentialele consecinte ale unui astfel de eveniment asupra companiei afectate sunt urmatoarele:

 • Pierderea clientilor / business-ului
 • Pierderea credibilitatii si a suportului partenerilor
 • Probleme de cash- flow, alte probleme financiare
 • Pierderi in procesele de productie
 • Pierderi ale datelor operationale

Conform statisticilor (studiu al Camerei de Comert a Londrei), 20% dintre toate companiile care vor suferi un eveniment de genul incendiu, furt / distrugeri, inundatii, intreruperi prelungite de energie, alte tipuri de dezastre hardware / software. Dintre acestea 43% nu se mai redeschid niciodata, iar 80% intra in faliment in maxim 13 luni de la eveniment.


Disaster Recovery inseamna o activitate coordonata care sa poata permite recuperarea IT-ului / a sistemelor de business ca urmare a unei intreruperi generalizate. DR-ul poate fi obtinut prin restaurarea sistemelor la o locatie alternativa, restaurarea sistemelor folosind alte echipamente, si / sau indeplinind manual o parte sau toate procesele afectate.

                                                                 

Noi vedem capacitatea de prevenire / supravietuire a instrumentelor IT care sustin business-ul in caz de dezastru ca o masura a eficientei urmatoarelor sisteme:

 • Monitorizare si alertare (cu eventuale elemente de automatizare) a intregului ecosistem din Datacenterul companiei
 • Automatizarea si verificarea proceselor de Backup cu replicare intr-o alta locatie
 • Planificarea, testarea si validarea tuturor proceselor la intervale regulate de timp. Definirea si actualizarea planului de DR

In trecut, costul implementarii unui astfel de sistem presupunea dublarea costului de investitie cu echipamentele din datacenterul principal in cel secundar, plus costul instrumentelor si infrastructurii de replicare de date. Putine companii reuseau sa acomodeze in bugetul lor o asemenea investitie.
Astazi, evolutiile tehnologice (in special tehnologiile de virtualizare si cloud computing) au facut solutiile de DR mult mai accesibile ca si costuri.

 • Nu mai trebuie dublata investitia din Datacenterul primar
 • Compania isi poate face investitia in house cu costuri mult reduse, sau poate inchiria as-a-service sistemele din locatia alternativa sub forma unui tarif lunar
 • Se pot folosi instrumente centralizate care asigura consistenta si validarea aplicatiilor si a datelor replicate, indiferent de diversitatea lor

Va invitam sa descoperiti modul in care se poate asigura continuitatea business-ului dumneavoastra, sau sa vedeti proiectele similare in care am fost implicati, contactand echipa noastra.

 

Servicii
Outsourcing Servere Virtuale Implementare Audit & Consultanta
Solutii
Virtualizare Networking Managementul Datelor Data Center Data Loss Prevention Disaster Recovery
  Partenerii ITPS